SensDesk portal

Monitor en beheer jouw sensoren op afstand. Wordt gewaarschuwd, analyseer en maak gecertificeerde rapporten.

Robuuste oplossing met meer dan 50 000 IoT-sensoren die wereldwijd zijn aangesloten via o.a. NB-IoT en LTE.

Bewaking op afstand goed geregeld

De SensDesk Portal is een online service voor het op afstand monitoren en besturen van HW groepssensoren en -apparaten. 

 

Je kunt temperatuur, luchtvochtigheid, waterlekken, digitale ingangen, spanning, stroom, energieverbruik en nog veel meer monitoren. Ook kun je jouw apparatuur op afstand bedienen met behulp van uitgangen.

 

De SensDesk portal is eenvoudig in te stellen. Je hoeft alleen maar jouw HW groepsapparaat aan te sluiten op het netwerk, een account aan te maken en te beginnen met de bewaking.

 

SensDesk is geschikt voor zowel eindgebruikers als voor projectinstallaties met honderden apparaten. Het kan ook op jouw eigen server worden geïnstalleerd.

MCS SensDesk portal simpele IoT-oplossing voor remote monitoren van temperatuur luchtkwaliteit coldchain

Gratis demo

Ontdek de gratis demo van de SensDesk portal en ervaar het gemak zelf. De inlognaam en het wachtwoord zijn: demo

WAT KAN IK MET DE SENSDESK PORTAL?

Monitoren op afstand

 

Je kunt de temperatuur, de vochtigheidsgraad, het stroomverbruik, de batterijspanning, het binnendringen, de rook, de beweging, het lekken van water en nog veel meer controleren…

Alarmering bij gebeurtenissen

Creëer een veilig bereik voor jouw sensor en laat je alarmeren via SMS of e-mail.  Alle gebeurtenissen worden gelogd en gerapporteerd. Meer veilige limieten beschikbaar.

Rapporten en grafieken

 

Genereer automatische rapporten en zie alle gegevens in grafieken met zichtbare veilige bereikslimieten. Opgenomen gegevens kunnen geëxporteerd worden als XLS, CSV, PDF, JPG, SVG en meer. 

Remote output control

 

Elk apparaat met een uitgang kan automatisch reageren op alarmen van een willekeurige sensor. Geautomatiseerde acties en handmatige uitgangscontrole zijn beschikbaar. 

Aansluiten op externe systemen

Stuur jouw SensDesk data naar andere applicaties en systemen van derden met behulp van XML, MQTT, SNMP of ModBus TCP.

Heb je eigen private cloud

Als je geen toegang kunt krijgen tot de cloud, koop dan jouw eigen dedicated SensDesk portal en voer het uit als een virtuele afbeelding op jouw server. 

Kenmerken SensDesk portal

Het dashboard in de SensDesk portal maakt het gemakkelijk om alles in één oogopslag te zien – jouw alarmeringen, apparaten, locaties, groepen en evenementen. 


Het maakt niet uit hoeveel monitoring sensoren je hebt, jouw dashboard is altijd georganiseerd. Als je op een onderdeel klikt, bent je direct op de juiste plaats om te beheren wat er gebeurt. 


Wanneer één dashboard niet genoeg is, kan je er meer aanmaken. 

De SensDesk portal laat je al jouw gegevens uit de geselecteerde periode zien in overzichtelijke grafieken. Zoom in op je gegevens wanneer dat nodig is. Je kunt de grafieken direct exporteren naar XLS, PDF, JPG, SVG en andere formaten.

 

Je kunt meerdere sensoren en waarden in één grafiek hebben. Dit maakt het voor jou gemakkelijk om afhankelijkheden te zien en te analyseren en om zwakke plekken in het systeem te vinden. Je kunt ook grafieken opslaan voor belangrijke gegevensweergaven.

 

 

Met SensDesk kun je al jouw apparaten op afstand beheren. Je kunt de configuratie wijzigen, jouw apparaten in teams, groepen en locaties sorteren en ook een firmware-upgrade op afstand uitvoeren.

 

Krachtige sorteer- en filtertools maken het eenvoudig om grote installaties met meerdere locaties, apparaatgroepen en gebruikersteams te beheren.

SensDesk Portal computer met devices

Al je sensoren op één plaats is een droom…of een nachtmerrie. De SensDesk portal biedt de mogelijkheid voor sensornaamgeving en sorteermogelijkheden om het je gemakkelijk te maken.   


Je kunt voor elke sensor veilige waarden instellen en vervolgens meerdere alarmen aanmaken als jouw waarden buiten de veilige limiet zijn. Geavanceerde gebruikers kunnen ook kalibratie instellen.

SensDesk Portal computer met sensoren

Het lokaliseren van de oorzaak van een alarm is cruciaal. In de SensDesk portal kan je alles met een juiste locatie en zelfs een sublocatie toewijzen.

 

Verplaats apparaten met één klik van de ene naar de andere locatie. Maak locatiebeschrijvingen voor andere gebruikers om het probleem eenvoudig te lokaliseren.

Door apparaten en gebruikers in groepen te rangschikken wordt het voor jou nog eenvoudiger om je monitoringsysteem te organiseren. Groepen kunnen nog een stap verder gaan waar locaties niet genoeg zijn.


Het toevoegen van apparaten aan groepen en het verwijderen ervan gebeurt met één klik.

SensDesk Portal computer met device groups

Veilige limieten zijn de sleutel tot jouw alarmeringen. Voor elke sensor kun je in het systeem instellen wat jouw veilige waardes zijn. Vervolgens stel je in hoe je gealarmeerd wilt worden als er een probleem is. 


We werken aan het toevoegen van meerdere veilige bereiken aan elke sensor. Dit maakt het voor jou gemakkelijk om bijvoorbeeld van jouw “winterveilige bereik” naar jouw “zomerveilige bereik” te gaan.

SensDesk Portal computer met veilige limieten

Heb je een certificaat nodig voor de autoriteiten of wil je gewoon periodiek een statusrapport krijgen? In de SensDesk portal kan je met een paar klikken geautomatiseerde PDF-rapporten maken en e-mailen.

 

Alle rapporten worden digitaal ondertekend en kunnen worden gebruikt om aan te tonen dat jouw systeem voldoet aan de vereiste regelgeving. Indien gewenst bieden wij ook sensoren met kalibratiecertificaten aan.

Duik in de techniek

Zo werkt de SensDesk portal met de HW groepsapparaten. 

 

SensDesk praat met de IoT-apparaten met behulp van het HWg-Push-protocol. Het ontvangt de gemeten data en regelt ook op afstand de uitgangen voor een lokale alarmopvolging. De apparaten kunnen ook remote worden geconfigureerd en beheerd. 

 

In de SensDesk portal kun je de gegevens visualiseren, verwerken en exporteren. Het zal je ook e-mail en SMS-alarmen sturen. 

 

SensDesk levert ook de data voor andere systemen zoals XML, MQTT, SNMP en Modbus TCP. Dit betekent dat je de SensDesk portal kunt gebruiken en indien nodig dezelfde gegevens ook naar een ander managementsysteem kunt sturen.

Diagram showing how the SensDesk IoT portal works with HW group remote monitoring devices

GEÏNTERESSEERD IN DE SENSDESK portal?

Laat het ons weten!

 

Wij laten je graag een demo zien van de mogelijkheden en kunnen je ook trainen tot SensDesk mastergebruiker. 

 

Als je de portal voor jezelf nodig hebt, installeren wij de SensDesk graag op jouw server of hosting.